torsdag 16. august 2012

Dagens klare anbefaling: Geithusveien


Lengde: Uviss.

Dumper: Lite, bare sånne vogna med letthet kan bæres over (i hvert fall om du tar 90 om dagen) (armbøyninger)

Attraksjoner: Mølla, truck stop´en og sjølve rosinen i pølsa, Haktor. Gåtabanen! For vel har jeg bare vært der en gang og rett nok satt jeg i bilen, men bare det å sitta i bilen utafor Haktor Walwatnes sykkel- og grasklipperforretning  en formiddag i juni, det var brukbar underholdning. Ut og inn av dører rant et persongalleri som ikke sto noe tilbake forn Aukrust.

Tissemuligheter:  Bedre før. Men sånn er det jo med alt. I min barndoms grønne dal var Geithusveien omkransa av mørk granskau. Men etter at´n Anders Råen, kompisen til bestefar, tok kvelden, eller en gang etter det, har dem meia ned skauen og folk er tydeligvis gærne etter å bo der for det bygges og bygges. Og med finanskrise og påfølgende krisepakker blei det jaggu fortau og som bare jeg går på. For å oppsummere; må du så kan du, men vær snar.

Farer: Samme hvor fredfullt og fristende det kan virke, rot deg ikke inn på Bjølgerudjordet. Aldri! Bjølgerudjordet er ei Marianegrop av veistubber som ender i ingenting (ellers i  landet merkes disse som blindveier, så ikke på B). Og verre enn verst; nybygg. Før du veit ordet av det gjaller det i hammerslag, spikerpistoler, drilling, sementblandere, asfalthakkelsesmaskiner og helvete. Og det er bare med nød, neppe, list og overlevelsesinstinkt du berger barnet og vogna ut. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar